MOTORMAN » , - Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012 - 16:47
Tο ELLI T το νέο πλοίο για την Cretan Lines


  Cretan Lines     Ρέθυμνο,  24-3-12
                                   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
      Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε στα μέλη μας και σε όλους του Ρεθεμνιώτες ότι ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμφωνία για την αγορά του πλοίου “ELLI T”  στις 23-3-12.
      Το πλοίο είναι σε άριστη κατάσταση και θα παραμείνει στη Δραπετσώνα μέχρι τα μέσα του Απριλίου προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες.  Πιστεύουμε ότι θα έχει δρομολογηθεί στη γραμμή ΡΕΘΥΜΝΟ – ΠΕΙΡΑΙΑΣ – ΡΕΘΥΜΝΟ στο τέλος του Απριλίου.
       Καλούμε όλους τους Ρεθεμνιώτες να στηρίξουν το δικό τους πλοίο, αγοράζοντας μερίδες άμεσα και να το προτιμούν στις μετακινήσεις τους ώστε να μείνει για πάντα στην υπηρεσία τους.
                                                                           Εκ του Δ.Σ.

TA ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ TOY ΕΛΛΗ Τ.(ELLI T)



Cretan Lines. 
Τηλ & Fax: 28310 21013

Το c/f ELLI T. ναυπηγήθηκε στην Ιαπωνία. Το πλοίο διαθέτει άνετες καμπίνες, air condition,αεροπορικές θέσεις, άνετους χώρους αναμονής, καφετέρια,self-service, εστιατόριο a la carte και snack bar στο κατάστρωμα, κατάστρωμα περιπάτου,  και κατάστημα για τις αγορές σας.
  • Μήκος: 141,54 μ.
  • Πλάτος: 23,50 μ.
  • Βύθισμα σκάφους: 5,95 μ.
  • Ταχύτητα: 20 κόμβοι
  • Χωρητικότητα Επιβατών: 1.100
  • Χωρητικότητα Οχημάτων: 400



Η συμφωνία έκλεισε και μένουν οι υπογραφές για την αγορά του πλοίου Elli T από την εταιρεία Endeavour Lines για την Cretan Lines. Αυτό τουλάχιστον ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της ρεθυμνιώτικης ναυτιλιακής εταιρείας, Γιάννης Νικολούδης, μιλώντας στον Team FM επιβεβαιώνοντας ότι οι διαπραγματεύσεις με την εταιρεία έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και απομένει η υπογραφή της συμφωνίας.


«Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Ολοκληρώθηκε η νομική επεξεργασία του συμφωνητικού και πλέον περιμένουμε να έρθει η σύμβαση μεταφρασμένη – γιατί αυτά τα ναυλοσύμφωνα γίνονται στα αγγλικά. Το συμβούλιο θα αποφασίσει να μας εξουσιοδοτήσει να πάμε και πάλι στην Αθήνα για να υπογράψουμε», είπε ο κ. Νικολούδης, που εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος και κάλεσε τους ρεθυμνιώτες να στηρίξουν το εγχείρημα, που όπως είπε, παίρνει πλέον σάρκα και οστά.

Με βάση τη συμφωνία, η Cretan Lines θα αγοράσει το πλοίο στην τιμή των 3,4 εκ. ευρώ. «Αν είχαμε εδώ και καιρό στα ταμεία μας 1,5-2 εκ. ευρώ για την προκαταβολή, ίσως θα μπορούσαμε να το αγοράσουμε ακόμα πιο φθηνά το πλοίο», σχολίασε ο πρόεδρος της Cretan Lines, κρίνοντας πάντως πως η εν λόγω τιμή είναι πολύ καλή για το συγκεκριμένο σκάφος.


Η εταιρεία θα δώσει προκαταβολή ενός εκατομμυρίου ευρώ, ένα κεφάλαιο που συμπληρώθηκε τις τελευταίες ημέρες με χρήματα που διέθεσαν κάποιοι πολίτες. Ο κ. Νικολούδης αρκέστηκε να αναφέρει μόνο αυτό, δεν έδωσε περισσότερα στοιχεία, για τα οποία επιφυλάχθηκε να μιλήσει μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας.

Τα υπόλοιπα χρήματα, δηλαδή το ποσό των 2.4 εκ. ευρώ, θα αποπληρωθεί σε 22 μήνες, με την πρώτη δόση των 100 χιλιάδων ευρώ να πρέπει να καταβληθεί στο τέλος Ιουνίου. Ο κ. Νικολούδης υποστήριξε πως στο εξής η εταιρεία θα προσπαθήσει να πληρώνει τις δόσεις από τη λειτουργία του πλοίου, αλλά φυσικά και από την έμπρακτη στήριξη των πολιτών, τους οποίους κάλεσε να αγοράσουν συνεταιριστικές μερίδες. «Το πλοίο πιστεύουμε ότι θα βγάζει το μεγαλύτερο μέρος των δόσεων που απαιτούνται, θα πρέπει όμως να συνδράμουν και οι φορείς και επαγγελματίες του Ρεθύμνου για να μπορέσει να αποπληρώνει με ευκολία το δοσολόγιο που έχουμε αποφασίσει».

Άμεσα δρομολογήσιμο
Το πλοίο είναι αξιόπλοο και άμεσα δρομολογήσιμο, υποστήριξε ο κ. Νικολούδης, απαντώντας στις απορίες εκείνων που αναφέρουν ότι είναι δύσκολη η έναρξη δρομολογίων σε ενάμιση μήνα, όπως λέει η εταιρεία.

«Τα έχουμε όλα μελετήσει και να μην έχει καμία αγωνία ο κόσμος. Τα έχουμε μελετήσει με ανθρώπους που γνωρίζουν και θέλουν να μας βοηθήσουν. Όλα θα είναι οργανωτικά έτοιμα, στημένα στην εντέλεια, σε ενάμιση μήνα από τη στιγμή που θα υπογράψουμε για να ξεκινήσει το πλοίο δρομολόγια», είπε ο κ. Νικολούδης, εκφράζοντας τη βεβαιότητά του ότι θα μπορέσει η εταιρεία να εκδώσει και άμεσα την έγκριση του δρομολογίου Ρέθυμνο – Πειραιάς.

Σε εκείνους που υποστηρίζουν ότι το πλοίο δεν έχει πιστοποιητικό πυρασφάλειας και άρα θα υπάρξουν σοβαρές καθυστερήσεις, ο κ. Νικολούδης απάντησε: «Αυτά είναι ψέματα».

Στη συμφωνία έχει προβλεφθεί ότι το σημερινό προσωπικό του πλοίου θα απολυθεί από τη σημερινή πλοιοκτήτρια εταιρεία και η Cretan Lines θα κρίνει ποιοι θα στελεχώσουν τις θέσεις του προσωπικού, που θα είναι συνολικά 65.

Το πλοίο είναι ηλικίας 36 ετών, έχει μέγιστη ταχύτητα 20 κόμβων, ενώ ο ξενοδοχειακός του εξοπλισμός είχε αλλαχθεί προ διετίας και επισκευάστηκε μέσα στον ίδιο χρόνο και η μηχανή του. Μπορεί να εκτελέσει το δρομολόγιο σε επτά ως εννέα ώρες μέχρι τον Πειραιά. «Έχει όλα τα πιστοποιητικά ασφάλειας από το νηογνώμονα και το υπουργείο. Θα ξαναελεγχθεί για να ξαναπάρει όλες τις εγκρίσεις και νομίζω ότι λήγει το θέμα εκεί», συμπλήρωσε ο κ. Νικολούδης.

Επικοινωνία

"Κρητικές Θαλάσσιες Γραμμές Ρεθύμνου Συν. Π.Ε."  - CRETAN LINES

Μεταφορικός Ναυτιλιακός Συνεταιρισμός

Σοφοκλή Βενιζέλου Κτίριο ΔΕΛΦΙΝΙ,
Τ.Κ. 74100
Ρέθυμνο Κρήτη.
Τηλ & Fax: 28310 21013
e-mail: info@cretanlines.gr

,

Εγγραφείτε στο Newsletter

Ακολουθήστε μας!

Motorman. Από το Blogger.


kosnte.blogspot.com-Google pagerank and Worth