MOTORMAN » , , - Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 - 01:36
Ασυμφωνία μεταξύ της Cretan Lines και του Πλοιοκτήτη


Παρά τις διαπραγματεύσεις των τελευταίων δυο ημερών στην Αθήνα δεν βρέθηκε η «χρυσή τομή» ανάμεσα στο προεδρείο του συνεταιρισμού και στον πλοιοκτήτη Δημήτρη Τζανετάτο, καθώς ο τελευταίος φέρεται να εμμένει στο εξώδικο που είχε αποστείλει προ ημερών και στην προειδοποίησή του ότι θα πάρει το πλοίο πίσω, 

εξαιτίας των μεγάλων οφειλών της Cretan Lines προς το πλήρωμα αλλά και προς την Εθνική Τράπεζα, με την οποία έχει συναφθεί το δάνειο ναύλωσης του «ΕΛΛΗ Τ».

Παρά την έντονη φημολογία που κυκλοφόρησε χθες περί οριστικού «ναυαγίου» στις διαπραγματεύσεις των δυο πλευρών, ο πρόεδρος του συνεταιρισμού το διαψεύδει, αλλά παραδέχεται ότι το θέμα βρίσκεται σε πολύ κρίσιμη καμπή, χωρίς να αποκλείει και ο ίδιος το ενδεχόμενο να μην επέλθει τελικά συμφωνία, για τον τρόπο με τον οποίο θα επιστρέψει το πλοίο στο Ρέθυμνο.


Ο κ. Νίκος Σιλιγάρδος τονίζει ότι η επόμενη εβδομάδα θα είναι καθοριστική, καθώς την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί νέο ραντεβού, που δεν αποκλείεται να είναι το τελικό, ανάμεσα στους νομικούς συμβούλους του πλοιοκτήτη και της Cretan Lines.

Να σημειωθεί ότι ο πλοιοκτήτης φέρεται να θέτει ως βασική προϋπόθεση για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων την καταβολή των δεδουλευμένων στο πλήρωμα, ενώ κατά πληροφορίες και η Εθνική Τράπεζα δεν είναι διατεθειμένη να μπει σε κύκλο συζητήσεων αναφορικά με την μεταφορά των ληξιπρόθεσμων δόσεων στο έτος 2014, όπως θέλει η Cretan Lines, αν προηγουμένως δεν πληρωθεί το προσωπικό και αν ο συνεταιρισμός δεν εμφανίσει συγκεκριμένο οικονομικό πλάνο, το οποίο να είναι βιώσιμο.

Εν τω μεταξύ, τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από το ραδιομαραθώνιο που πραγματοποιήθηκε για την ενίσχυση του συνεταιρισμού, παραμένουν σε τραπεζικό λογαριασμό και σύμφωνα με την απόφαση που ελήφθη στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. που πραγματοποιήθηκε στα μέσα της εβδομάδας, παρουσία θεσμικών φορέων του Ρεθύμνου, δεν θα χρησιμοποιηθούν αν δεν ξεκαθαρίσει το τοπίο γύρω από την τύχη του πλοίου.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν στον ραδιομαραθώνιο είναι πολύ λιγότερα από τις 320.000 ευρώ που ανακοίνωσε η διοίκηση της Cretan Lines ως ποσό που υπολογίζει ότι θα συγκεντρωθεί όταν δοθούν από τους Ρεθεμνιώτες όλα τα υποσχεθέντα χρήματα και οι επιταγές. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το ποσό που έχει συγκεντρωθεί σε μετρητά χρήματα δεν ξεπερνά τις 140.000-150.000 ευρώ.

Από εκεί και πέρα υπάρχει ένα ποσό της τάξεως των 100.000 ευρώ που προσφέρθηκε σε επιταγές από τον σύλλογο αυτοκινητιστών και θα δοθεί σταδιακά εφόσον αρχίσουν και πάλι τα δρομολόγια του πλοίου, ενώ αρκετοί Ρεθεμνιώτες υποσχέθηκαν χρήματα τηλεφωνικά, αλλά δεν τα έχουν δώσει ακόμα.

, ,

Εγγραφείτε στο Newsletter

Ακολουθήστε μας!

0 σχόλια

Τα σχόλια σας....

Motorman. Από το Blogger.


kosnte.blogspot.com-Google pagerank and Worth