MOTORMAN » - Δευτέρα 5 Μαΐου 2014 - 14:21
Τραγωδία με πρόσφυγες στη Σάμο- Σώοι 36 , μεταξύ των οποίων και ένα παιδί- Ανασύρθηκαν δύο νεκροι-Αγνοούνται πάνω από 30 άνθρωποι!!!


Σύμφωνα με το ΥΝΑ-Αρχηγείο Λ.Σ, το 

σκάφος εντοπίστηκε από σκάφος της Frontex. Οι ίδιοι οι σοκαρισμένοι πρόσφυγες -36, 33 άνδρες, δύο γυναίκες και ένα παιδί- είπαν πως επέβαιναν συνολικά 65-66 πρόσφυγες.


Οι έρευνες συνεχίζονται από πολλά σκάφη, πολεμικό πλοίο, κρουαζιερόπλοιο. Εχουν ανασυρθεί δύο νεκροί.


Το παιδάκι διακομίστηκε με υποθερμία στο νοσοκομείο Σάμου και με ελικόπτερο του ΕΚΑΒ θα διακομιστεί σε νοσοκομείο της Αθήνας...


Πόπη Χρ.


----------------------------------------------------------------------



  του Γιώργου Γαρυφάλλου

Νέα τραγωδία με ναυαγούς λαθρομετανάστες είναι
σε εξέλιξη από τα νωρίς σήμερα τα ξημερώματα, στα 4 περίπου μίλια ανοιχτά της περιοχής του Αγίου Κωνσταντίνου, στη Σάμο, όταν ένα πολυτελές 12μετρο γιώτ άρχισε να "μπάζει'' νερά από την πλώρη και να βουλιάζει.

Τότε σήμανε συναγερμός και στο σημείο έσπευσαν σκάφη του λιμενικού αλλά και της Frontex, όπως επίσης και ένα κρουαζιερόπλοιο μαζί με αλιευτικά, αφού διαπιστώθηκε πως μέσα στο γιώτ υπήρχε μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών, που άρχισαν να πέφτουν στη θάλασσα.
Οι διασώστες κατά την εξέλιξη της επχείρησης διαπίστωσαν ότι και άλλη μια βάρκα που ήταν δίπλα στο γιώτ είχε και άλλους μετανάστες μέσα, όπου πανικόβλητοι έπεφταν στο νερό.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει η ''ΣΑΜΙΑΚΗ ΓΝΩΜΗ'' έχουν περισυλλεγεί 36 άτομα (μεταξύ των οποίων μικρά παιδιά) αλλά και 2 νεκρές γυναίκες, ενώ σε άλλες 2 γυναίκες έγινε ανάνυψη και σώθηκαν τελευταία στιγμή από άνδρες του λιμενικού.
Υπολογίζεται σύμφωνα με τις αναφορές των μεταναστών ότι στα 2 σκάφη επέβαιναν περίπου 65 άτομα.
Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι καλές.

Εγγραφείτε στο Newsletter

Ακολουθήστε μας!

0 σχόλια

Τα σχόλια σας....

Motorman. Από το Blogger.


kosnte.blogspot.com-Google pagerank and Worth