MOTORMAN » , - Τρίτη 3 Ιουλίου 2012 - 19:42
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΦΥΛΛΑΔΙΟΥ













Αίτηση έκδοσης ναυτικού φυλλαδίου  ΕΔΩ 
Δικαιολογητικά Έκδοσης Ναυτικού Φυλλαδίου  ΕΔΩ 
     ΠΕΙΡΑΙΑΣ, 24-09-2013
                            ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΚΔΟΣΗΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΦΥΛΛΑΔΙΟΥ

Ο υποψήφιος ναυτικός προσέρχεται στην οδό ΙΙας Μεραρχίας 18, 8ος όροφος στον Πειραιά και έχει στην κατοχή του τα κατωτέρω δικαιολογητικά:

1) Ακτινογραφία θώρακος μόνο από ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ συνοδευόμενη υποχρεωτικά μετά της ιατρικής γνωματεύσεως. (Παραπέμπεται από το ΥΝΑ/ΔΝΕΡ Α’ (Μητρώων ναυτικών) για εξέταση στην αρμόδια ΥΕΑΝΕΘ
Πειραιά που βρίσκεται επί της Οδού Γρηγορίου Λαμπράκη 150 (Κτήριο πρώην Υπουργείου Ναυτιλίας) ή στις κατά τόπους ΥΕΑΝΕΘ των επαρχιών. Η ΥΕΑΝΕΘ Πειραιά δέχεται προς εξέταση τους υποψήφιους  ναυτικούς κάθε Τρίτη και Παρασκευή από ώρα 09:00 – 10:30.

2) Πιστοποιητικού στρατολογικής κατάστασης (ζητείται υπηρεσιακά)

3) Διπλότυπο είσπραξης ποσού 31,17€ για την ΥΕΑΝΕΘ Πειραιά ή 41,17€ για τις ΥΕΑΝΕΘ των επαρχιών, το οποίο κατατίθεται στον ΚΑΕ 3741 ή παράβολο δημοσίου από την ΔΟΥ. (κατατίθεται πρωτότυπο την  ημέρα  της αίτησης στην Υπηρεσία μας)


4) Ακριβές φωτοαντίγραφο ταυτότητας εις διπλούν (μία για την Ημέρα της ΥΕΑΝΕΘ και μία με την κατάθεση των δικαιολογητικών). Εν συνεχεία μόλις προσκομισθεί η γνωμάτευση από την ΥΕΑΝΕΘ εντός μιας εβδομάδας το αργότερο στην Υπηρεσία μας και κριθεί ότι είναι ικανός για το ναυτικό επάγγελμα, τότε ζητείται από την  Υπηρεσία μας το Ποινικό Μητρώο (ο κάθε ναυτικός να επικοινωνεί με την Υπηρεσία μας προκειμένου διαπιστώσει αν  έχει έρθει το Ποινικό Μητρώο). Όταν έρθουν στην Υπηρεσία μας τα ανωτέρω δικαιολογητικά (ποινικό μητρώο – ιατρική γνωμάτευση), τότε ο κάθε ενδιαφερόμενος:

5) Υποβάλλει αίτηση κανονικά συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη την οποία υπογράφει ενώπιον της
Υπηρεσίας μας, εκτός και αν είναι ήδη υπογεγραμμένη και έχει σφραγίδα για το γνήσιο της Υπογραφής από αρμόδια υπηρεσία. (Σε περίπτωση που υποβληθεί η αίτηση από διαφορετικό πρόσωπο θα πρέπει να συνοδεύεται και από εξουσιοδότηση). Επίσης, θα επισυνάπτονται τα κατωτέρω δικαιολογητικά:



6) Πρωτότυπο ή ακριβές φωτοαντίγραφο Πιστοποιητικού Γέννησης με καθαρά γραμμένο το μητρώο
αρρένων για τους άνδρες καθώς επίσης και ακριβές φωτοαντίγραφο Πιστοποιητικού Οικογενειακής
Κατάστασης (μόνο για τις γυναίκες).

7) Επικυρωμένο φωτοαντίγραφο του Απολυτηρίου Γυμνασίου ή Δημοτικού.

8) Ακριβές Φωτοαντίγραφο δελτίου ταυτότητας

9) Τρεις (03) πρόσφατες όμοιες φωτογραφίες όχι από αυτόματο μηχάνημα (διαστάσεων 3,5Χ4,5cm).
Σε περίπτωση που ο υποψήφιος ναυτικός δεν έχει κλείσει τα 18 χρόνια ημερολογιακά απαιτείται
έγγραφη συγκατάθεση των γονέων με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής τους. Δικαίωμα απόκτησης για Ν.Φ.έχουν όσοι ημερολογιακά έκλεισαν τα 16 χρόνια. Επίσης, οι μαθητές Ναυτικού Λυκείου όταν κλείσουν ημερολογιακά τα 15 έτη και αφού προσκομίσουν σχετική βεβαίωση ναυτικής κατεύθυνσης από το Ναυτικό Λύκειο.
Κατά την πρώτη μέρα της παρουσιάσεως στο ΥΝΑ/ΔΝΕΡ Α’ (Μητρώων Ναυτικών) ο κάθε
ενδιαφερόμενος θα πρέπει απαραιτήτως να έχει στην κατοχή του τα δικαιολογητικά (1), (2) (3) και (4).
Αφού κατατεθούν τα ανωτέρω δικαιολογητικά (4) έως (7), χορηγείται από την Υπηρεσία μας
παραπεμπτικό σημείωμα για να εγγραφεί ο υποψήφιος ναυτικός στη Σχολή Σωστικών – Πυροσβεστικών μέσων (Ασπροπύργου ή Μακεδονίας) ώστε να φοιτήσει στο Βασικό Κύκλο σπουδών. Εν συνεχεία,προσκομίζει βεβαίωση αποφοίτησης από τη Σχολή Σωστικών Μέσων στην Υπηρεσία μας και αφού καταβάλλει την αξία του ναυτικού Φυλλαδίου (22€), το παραλαμβάνει εντός τριών (03) εργάσιμων ημερών.  

Αίτηση έκδοσης ναυτικού φυλλαδίου  ΕΔΩ 
Δικαιολογητικά Έκδοσης Ναυτικού Φυλλαδίου  ΕΔΩ 

Κατάθεση δικαιολογητικών 08:30 – 13:30 από Δευτέρα - Παρασκευή.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΚΛΑΔΟΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΝΑΥΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ 1ον (ΜΗΤΡΩΩΝ ΝΑΥΤΙΚΩΝ)
ΙΙας ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ 18, ΠΕΙΡΑΙΑΣ, 8ος ΟΡΟΦΟΣ

ΤΗΛ: 210-4191141
ΦΑΧ: 210-4521078

                                                         ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

       ΕΚΔΟΣΗ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΦΥΛΛΑΔΙΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΜΠΛΕ

-Με αυτό εφοδιάζονται οι απογραφόμενοι ναυτικοί, που πληρούν τις προϋποθέσεις του
Π.Δ.256/1986 (ΦΕΚ Α΄ 120 )οπως τροποποιηθηκε απο τα Π.Δ. 247/1989 (ΦΕΚ Α΄ 11), Π.Δ. 79/1997 (ΦΕΚΑ΄65) και Π.Δ. 174/1999 (ΦΕΚ Α’ 164) και δεν έχουν ως προς την υγειονομική τους καταλληλότητα  κανένα περιορισμό στη δυνατότητα ναυτολόγησης σε θέσεις αντίστοιχες του κατεχόμενου αποδεικτικού ναυτικής ικανότητας. Στην κατηγορία αυτή, προϋπόθεση αποτελεί η προσκόμιση του αποδεικτικού επιτυχούς αποφοίτησης από το βασικό κύκλο σπουδών της Σχολής σωστικών – πυροσβεστικών μέσων (Σ.Σ.Π.Μ.) και είναι κάτοχοι απολυτηρίου Γυμνασίου. 

   ΕΚΔΟΣΗ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΦΥΛΛΑΔΙΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΜΠΛΕ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ

-Η έκδοση μπλε ναυτικού φυλλαδίου με κίτρινες σελίδες πραγματοποιείται σε όσους
απογράφονται με περιορισμένη δυνατότητα ναυτολόγησης για λόγους υγείας.
 Οι κάτοχοι τέτοιου
φυλλαδίου έχουν δυνατότητα ναυτολόγησης μόνο στο κλάδο Μηχανής, Γενικών Υπηρεσιών και κατωτέρου πληρώματος μηχανής σε θέσεις αντίστοιχες του κατεχομένου αποδεικτικού ναυτικής ικανότητας. Κατά την έκδοση του Ναυτικού Φυλλαδίου, η απογράφουσα αρχή διαγράφει την ένδειξη ή τις ενδείξεις που δεν ανταποκρίνονται στη σχετική γνωμάτευση της ΥΕΑΝΕΘ.

 ΕΚΔΟΣΗ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΦΥΛΛΑΔΙΟΥ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥ (ΕΙΔΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ)
-Η έκδοση του κόκκινου ναυτικού φυλλαδίου (ειδικού μητρώου) εκδίδεται για όσους υποψήφιους
ναυτικούς βρίσκονται σε ηλικία από 30 χρονών και άνω ή είναι απόφοιτοι Δημοτικού (πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης) ή δεν έχουν φοιτήσει στη Σχολή σωστικών και πυροσβεστικών μέσων.
 Για όσους δεν έχουν φοιτήσει στη Σχολή Σωστικών Πυροσβεστικών Μέσων, κατά την απογραφή τίθεται παρατήρηση στο Ναυτικό φυλλάδιο ότι επιτρέπεται η ναυτολόγησή τους σε οποιοδήποτε πλοίο για χρονικό διάστημα εννέα (09) μηνών, μετά το πέρας του ως άνω χρονικού διαστήματος εφόσον δεν προσκομισθεί από τον ναυτικό βεβαίωση φοίτησης στη Σχολής Σωστικών – Πυροσβεστικών Μέσων εντός εννέα μηνών στην απογράφουσα αρχή δεν δύναται να πραγματοποιηθεί η ναυτολόγησή του και διαγράφεται. Π.Δ.260/2001 (ΦΕΚ Α’ 185) όπως τροποποιήθηκε με το Ν.3816/2010 (ΦΕΚ Α’ 6).

Περισσότερα για το ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΧΡΩΜΑΤΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΕΔΩ
ΠΕΙΡΑΙΑΣ, 24-09-2013

,

Εγγραφείτε στο Newsletter

Ακολουθήστε μας!

Motorman. Από το Blogger.


kosnte.blogspot.com-Google pagerank and Worth