MOTORMAN » - Κυριακή 25 Νοεμβρίου 2012 - 18:57
Ναυπηγήσεις: Οι νέες τάσεις διασώζουν!


Το μέλλον των ναυπηγήσεων εξαρτάται απόλυτα από τις τάσεις, όχι τόσο της ναυπηγικής βιομηχανίας, αλλά από τις επιταγές του διεθνούς εμπορίου. Το τελευταίο διάστημα έχει διαφανεί μια τάση για ναυπηγήσεις πλοίων που μεταφέρουν πλωτά γεωτρύπανα αλλά και μιας ευρείας, ευρύτατης γκάμας πλοίων που υποστηρίζουν τα πλοία αυτά, δηλαδή τα πλωτά γεωτρύπανα και γενικά τις πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαιοειδών και όχι μόνο που βρίσκονται διάσπαρτες στις θάλασσες του κόσμου.
Οι επιταγές του διεθνούς εμπορίου αλλά και οι ενεργειακές κατά κύριο λόγο τάσεις έχουν οδηγήσει σε παραγγελίες πλοίων LNG και εσχάτως δεξαμενόπλοιων που θα διακονούν τη φιλοσοφία "ο χρόνος είναι χρήμα".
Η ομάδα αυτών των δεξαμενόπλοιων είχε εμφανιστεί στο προσκήνιο σχεδόν προ δεκαετίας υπό διαφορετικές όμως συνθήκες οι οποίες όμως "κατεπνίγησαν" από παραμέτρους που είχαν να κάνουν με τα κόστη των πετρελαιοειδών, τις ταχύτητες των εν λόγω πλοίων και εν γένει με τις εκπομπές αερίων για τα οποία εσχάτων έχει εμπλακεί και η ναυτιλία.
Τώρα όμως τα πράγματα αλλάζουν και οι ναυπηγικές μονάδες αλλά και οι κατασκευάστριες εταιρείες συστημάτων πρόωσης ευελπιστούν σε τέτοιες παραγγελίες για τη διάσωση ελαχίστων επιπέδων λειτουργίας των μονάδων που και αυτές δοκιμάζονται από την κρίση όπως οι αναλυτές του χώρου θέλουν οι οποίοι και επικαλούνται στοιχεία από τα βιβλία παραγγελιών.
theseanation

Εγγραφείτε στο Newsletter

Ακολουθήστε μας!

0 σχόλια

Τα σχόλια σας....

Motorman. Από το Blogger.


kosnte.blogspot.com-Google pagerank and Worth